Zpět do obchodu

Registrace

Zákládáme cyklistický tým VIPRO!

Spoluzakladatel značky Vipro Michal Kollert má kromě cvičení ještě hluboký vztah k cyklistice a sám se v posledních letech začal úspěšně věnovat závodění. Při této příležitosti vám tedy přinášíme s Michalem rozhovor o našem teamu.

VIPRO:

Proč ses Michale rozhodl založit Vipro tým a v čem vidíš sílu spojení značky Vipro s cyklistikou?

Michal:

Když jsme zakládali značku Vipro, tak hnacím motorem pro nás byla zejména vášeň ke sportu a líbil se nám s Ondrou (druhý spoluzakladatel) koncept zaměření na funkční cvičení a pomůcky, se kterými člověk může cvičit kdykoliv a kdekoliv. Pro mě to vždy symbolizovalo svobodu, nejsem závislý na posilovně, mohu cvičit doma, v parku a velkou část svého „gymu“ si třeba mohu vzít s sebou na dovolenou. Vždy nás bavilo trávit čas sportem a aktivitami a kolo je svým způsobem super funkční pomůcka, díky které mohu rychle cestovat po okolí, překonávat fyzické překážky a rozvíjet se jak fyzicky, tak i mentálně. Ačkoliv se to na první pohled někomu nemusí zdát, je mezi fitness a cyklistikou mnoho klíčových paralel.

VIPRO:

Cyklistika tedy dobře zapadá do filosofie naší značky. Je tam i nějaké poselství, které pomocí aktivit týmu chcete předat lidem z české komunity cyklistů a také těm, kteří se věnují primárně cvičení a posilování?

Michal:

V současné době se na té nejvyšší úrovni cyklistiky začal klást značný důraz na tréninkové aktivity cyklistů mimo kolo. Ti největší profesionálové se ve velké míře v rámci tréninku věnují funkčnímu cvičení s pomůckami jako je kettlebell, crossfit gumy, závěsný posilovací systém atp. Dělám to stejné a vím, jak velký přínos to pro výkonnost cyklisty má. Chceme tak založením týmu propojit oba světy. Cyklisty u nás inspirovat k tréninku silových, dynamických a kompenzačních cvičení a komunitě z oboru fitness bychom rádi ukázali jaká je to paráda jezdit na kole a že trénink či závod na kole je pěkná makačka, ale zároveň i zábava. Hlavně se dá díky tomu vybudovat extrémní a železná kondice. Přijde mi, že spousta mladých kluků se zaměřuje jen na to, kolik zvedne na bench a jak vypadá a tak si myslí, že jsou v ideální kondici, protože jdou jednou týdně zvedat váhy. Kdyby si zkusili vyjet s profi cyklistou na kole, tak by zjistili, že musí ještě hodně makat, aby měli fyzičku, která budí respekt. Na kole je fajn, že sportujete a zároveň se pohybujete poměrně rychle po okolí. Být pořád někde zavřený a stát na jednom místě, i když cvičíte, tak by tomu za mě něco chybělo. Líbí se mi propojovat fitness s jinými sportovními aktivitami a nemusí to být nutně a pouze cyklistika, ale jakýkoliv sport.

image2

Týmové dresy

VIPRO:

Jaké jsou ambice týmu a čím je vlastně jiný, než ostatní cyklistické týmy v ČR?

Michal:

Cyklistiku vnímám jako šoubyznys. Hlavním krédem týmu tedy bude dělat cyklistikou a sportem radost všem, kteří cyklistiku sledují, ať už to jsou fanoušci přímo na trati nebo u TV, partneři našeho týmu, či samotní závodníci. Je pro mě důležité, aby všechny členy týmu spojovala vášeň pro závodění a tvrdý trénink. Chtěl bych, aby tým měl primárně zaměření na výsledky a účastnil se s vysokými ambicemi těch nejkvalitnějších závodů, na které se dá u nás dostat. Brzy bychom také chtěli otevřít dveře pro širší cyklistickou komunitu a nabídnout trenérské vedení a jiné služby.

Tým na oplátku nabídne skvělé slevy u týmových partnerů a možnost se účastnit týmových akcí. Bude tedy mít jak sekci performance, kde budou převážně elitní závodnice a závodníci, ale také sekci hobby. Jsem přesvědčený, že náš koncept bude unikátní oproti většině týmů, se kterými můžete mít v ČR zkušenost. Bylo by moc pěkné performance část týmu časem povýšit až na poloprofesionální či profi úroveň, jsme ovšem teprve na začátku delší cesty a je předčasné o tom uvažovat, jelikož je to aktuálně z více důvodů nereálné.

VIPRO:

Děkujeme za rozhovor Michale. Přejeme Vipro Cycling Teamu povedenou sezónu a hodně sportovních úspěchů!

Zpět do obchodu